Пореден клип на насилие в училище, момичета се бият в салон по физическо

В социалните мрежи отново се разпространява видеоклип, на който се вижда насилие в училище. Боят е между две момичета и е станал в салона по физическо.

На видеото ясно се вижда как едното момиче хваща другото за косата и започва да го удря и скубе. Момичето с черната рокля се опитва да се измъкне, но дълго време не успява.

Майката на потърпевшата Ренета Загорова обясни пред БТВ, че видеоклипът се е разпространил в цяла Павел Баня изключително бързо. „Аз го получих от брат си, за броени часове се е разпространил”, коментира тя.

По думите й това е вторият подобен видеоклип в рамките на 10 дни. Според нея на първото видео жертва на насилието е насилничката на дъщеря й.

„Явно навлиза някаква нова мода между децата. Планират се такива събирания и побоища върху момичета”, коментира Загорова.

По думите й между двете момичета е имало неразбирателство, но никога не се е стигало до физическа саморазправа. Загорова е разговаряла и с родителите на другото момиче, като и двете семейства съветвали децата си да не влизат в контакт едно с друго.

Според историята на Загорова насилието е станало във физкултурния салон, в който по това време не е имало учител. „Това, което ми каза дъщеря ми – тя била в салона и ритала топка, когато другото момиче влиза и се насочва директно към нея”, каза Загорова. По думите й трябвало да има учител в салона на училището, но в този ден децата имали колоездене и той бил навън.

Учителят по физическо Георги Георгиев заяви, че не „обърнал внимание на случката”, защото момичетата нямали видими белези от боя по себе си.

Директорката на училището Ганка Гогова пък не била на работа в конкретния ден и приела семейството на потърпевшото момиче в дома си, където разговаряли. Тя преценила, че със ситуацията могат да се справят от ръководството на училището и не подала сигнал за насилието.

Според класния ръководител на двете момичета Иван Калчев видеоклипът може да е провокация, защото камерата започва да снима преди самия побой.

Ренета Загорова заяви, че до момента не е потърсена от ръководството на училището и не знае какво са предприели след първоначалния сигнал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България