Поредна жена умря от студ в Благоевград

Поредна жена умря от студ и глад в Благоевград. Тялото на жената е открито отново в кв. Струмско, където само .

Починалата е 42-годишната Д. Ц. Жената е страдала от психично заболяване и е живеела сама в панелен апартамент. Сигналът е подаден от брат й, който също е психично болен и е настанен в защитен център. Той се разтревожил за сестра си, тъй като тя го посещавала редовно в дома, а този път тя не се появила цели две седмици.

Така на място в апартамента той повикал полиция и социални служители. При отключването заварили страшна гледка. Жената била вкочанена и починала още преди две седмици. В жилището не е имало ток.

Социалните казаха,че Д.Ц. е била в ремисия и не е искала помощ за настаняване в специализирано заведение. Напротив - казвала, че сама може да се справя. Тя е получила от социалните служби енергийни помощи, пари за ел.енергия. Но явно не е платила тока и той е бил спрян. Жената е починала от студ, не е ясно защо съседите и не са проявили интерес към изпадналата в беда Д.Ц.

Това е трети смъртен случай в кв. Струмско за последните 10 дни.

На 14 януари в следобедните часове бяха открити мъртви 67-годишна жена и 31-годишната й дъщеря инвалид. Майката получила инфаркт, а дъщеря й, която е била парализирана на инвалидна количка, умря от студ и глад, тъй като не имала възможност да извика помощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България