Порицават напушена ученичка, катастрофирала с краден бус

Ученичка на 17 г. от град Смядово, Шуменско, е наказана с пробация и обществено порицание, след като катастрофира дрогирана с краден бус. Б.Б. ще се среща два пъти седмично в продължение на половин година с пробационен служител, пише в споразумението, одобрено от шуменския районен съд. За постъпката й ще бъде уведомена и обществеността с окачане на съобщение на специално табло в община Смядово.

Невръстната шофьорка беше засечена да кара краден бус "Мерцедес Вито" на 21 юли в Шумен. Деянието й можеше да остане неразкрито, но водачката без книжка блъсна паркирана кола, а тя удари друга. Гражданин подал сигнал до полицията, а униформени откриха забягнала шофьорка. Тест показал, че е пушила канабис. Момичето се озова в ареста и призна, че откраднало отворена кола от градчето си, защото искала да се срещне с две момчета в Шумен. При претърсване в дома й в Смядово бе открита везна и множество нови ел.батерии и осветителни тела. Така тийнейджърката призна и за кражба на 500 лв. и стоки от строителен магазин от 15 юли.

Така срещу серийната нарушителка Б.Б. се водят и други досъдебни производства.

В средата на май лъснаха още нейни криминални изяви - участвала е в обир на жилище, а от зеленчуков магазин през март отмъкнала 240 лв. Преди време окрала и дядо. От Комисията за борба с противообществените прояви на непълнолетни в Смядово казаха, че преди три години срещу момичето е водено възпитателно дело и е имала наложени наказания. Занижен родителски контрол е сред причините момичето да създава работа на полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право