Порицават публично хулиган, обиждал катаджии

Снимка: Архив

Съдът постанови пробация и обявяване на провинението на таблото в кметството

14 дни съселяни на мъж, обиждал и псувал катаджии, ще могат да четат на таблото в местното кметство споразумението, което той е сключил с прокуратурата заради извършеното хулиганство. Общественото порицание ще се изпълни и чрез местния радиовъзел в Омуртаг. Това са част от наказателните мерки срещу шофьор, който налетял с обиди на катаджии, извършващи проверки през ноември миналата година на територията на общината.

Тогава Ф.А., който вече бил осъждан, крещял срещу двама служители на пътния контрол. Сред изразите били:„Ти къв си, бе?“; „Ти мъжкар ли си, а, мъжкар ли си?“, както и непристойни ругатни, които не подлежат на цитиране.

Той бил подведен под отговорност за хулиганство и сключил споразумение, като се отказал от гледане на делото по общия ред. Споразумението е одобрено от Районния съд в Омуртаг.

За непристойните прояви, нарушаващи обществения ред и обидите към полицаите, мъжът е получил пробация. Мерките са задължителна регистрация за една година, в която трябва да се подписва два пъти седмично и да се среща с пробационен служител.

Съдът е постановил споразумението по случая да бъде разлепено на таблото за съобщения и обяви в кметството на селото, което се явява местното средство за масово осведомяване. То ще остане там в продължение на две седмици. Целта е да се запознаят с него и съселяните му, като форма на обществено порицание за недопустимото поведение срещу служители на реда.

Диспозитивът пък трябва да се чете и по местното радио, което покрива цялата община.

Нарушителят трябва да плати и 143 лв. за разноски по случая на полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право