Порнозвезда, президенти и певици за „Личност на годината“

Носителят на титлата ще бъде обявен през декември

Президентите на САЩ, Русия, Южна Корея, Турция, Китай и Франция, канцлерът на Германия, министър-председателят на Канада, лидерът на Северна Корея, папа Франциск, порнозвездата Сторми Даниелс, милиардерът Илон Мъск, световноизвестните поп звезди Ариана Гранде, Тейлър Суифт, Лейди Гага и Бионсе, спортисти и предприемачи са само част от тазгодишните претенденти за отличието “Личност на годината” на американското списание “Тайм”.

Преди дни изданието пусна в интернет списъка с всички имена, които имат шанс да се окичат с тази титла и призова читателите да гласуват за своя фаворит. Към момента лидер в подреждането е корейската група BTS. Те си заслужиха вниманието на аудиторията през изминалата година с успехите си зад Океана. Според интернет потребителите не е изненадващо, че именно те водят в гласуването онлайн, тъй като феновете им са известни с огромната си активност в мрежата и “фанатично” гласуване в запитвания.

На второ място в подреждането е президентът на Южна Корея Мун Дже-ин, а след него, но със същите гласове, са планетата Земя (номинирана заради унищожаването й от климатичните промени) и спасителите на децата в Тайландска пещера от юли т.г.

Сред претендентите за “Личност на годината” с много гласове от читателите на “Тайм” са също престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, свидетелката пред Сената на САЩ за сексуален тормоз Кристин Блейзи и бившата първа дама Мишел Обама.

Както всяка година, и този път за отличието са номинирани няколко поп певици и знаменитости от шоубизнеса, които са имали значимо присъствие в медиите през годината. От тях (с изключение на BTS) в гласуването води младата и талантлива Ариана Гранде. Само за 2018-а певицата преживя серия от емоционални събития както в личен, така и в професионален план. Успешно се завърна на сцената след терористичната атака от 22 май миналата година, когато по време на неин концерт в Манчестър загинаха 22 души, и подобри собствени рекорди с новия си албум Sweetener. В личен план усилено се обсъждаше раздялата й с годеника от три месеца Пийт Дейвидсън и самоубийството на бившия й приятел Мак Милър.

Нейните колежки Тейлър Суифт, Бионсе и Лейди Гага също се радват на успешна година в музикален и творчески план и са получили номинация за “Личност на годината”. Интересен претендент за отличието е порнозвездата Сторми Даниелс, която заведе съдебно дело срещу президента на САЩ Доналд Тръмп и разказа за аферата й с държавния глава от преди години. За нея са гласували немалко от читателите, като я поставят над политици като Владимир Путин, Ангела Меркел, Ким Чен Ун, Емануел Макрон, Реджеп Ердоган и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят