Порой срина подпорна стена на речно корито в Търговище, застрашавайки улица (СНИМКИ)

Градушка с големината на орех удари Поповско

Порой удави Търговищко и Поповско в късния следобед в понеделник, срутвайки подпорна стена на река, заливайки шосета, наводнявайки приземни етажи и други. В поповски села три пъти за 45 минути падна и градушка, като при първото ледено бедствие, тя е била с големината на орех. Според хора от района всичко е побеляло и продукцията е унищожена.

В Търговище се срути подпорна стена на коритото на река Врана, в района на земеделската гимназия. Пропаднаха бордюрите, земният насип и асфалтът увисна над реката. Движението в този участък на бул. „Митрополит Андрей” е само в едната лента, за да не се срине и пътното платно. Спряно беше и движението по бул. „Ал. Стамболийски”, който беше завирен от потоци кални води, спуснали се от нивите край кръговото на околовръстното шосе и улиците в района на болницата. Шахтите в града започнаха да връщат водата обратно.

За час са получени над 10-на сигнала от къщи за наводнени изби. Пожарната е отводнявала подземни етажи на административни сгради. Към 18,30 часа сигналите продължаваха да прииждат. На много места в града е прекъснато електрозахранването.

Tg 1706 vrana-Проливният дъжд, който буквално потопи Търговище в понеделник следобед, срина подпорна стена в коритото на река Врана, помитайки мантинелата и земния насип.

kaufland - Полицията спря движението по бул. „Ал. Стамболийски”, който беше наводнен от прииждащи от всички страни води при неспирния пороен дъжд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони