Пороят отнесе улица в Бистрица

Поройният дъжд вчера отнесе улица „Стефан Стамболов” в Бистрица. Според местните хора проблемът идва най-вече от незаконен строеж.

„Това е единственото село в района, в което се позволи построяване на къща на средата на улицата. Съответно водата няма къде да се оттича”, коментира Мая Кръстева пред БТВ.

„Безспорно имаме незаконно възстановяване на поземлен терен и това са последствията от действията на имотната мафия”, заяви кметът на Бистрица Николай Гюров.

По думите му естественото оттичане на деретата е преминавало точно в тази част. „След промяна на вертикалната планировка цялата вода е изкарана на улицата и от там тя се изля върху главната улица в Бистрица, където в момента тече ремонт”, отбеляза той.

Кметът допълни, че водопроводът в участъка е подменен, отсечката е газифицирана, а вчера е започнало реденето на бордюри. До края на седмицата е имало график за асфалтиране на участъка, но в тази ситуация не е ясно кога това ще се случи.

Щетите са за хиляди левове, тепърва комисия трябва да установява какви са те.

Кметът се надява до края на седмицата да започнат дейностите по полагане на асфалта.

„Дали ще има асфалт и той ще бъде отнесен от следващи порои, или ще е картината, която виждаме днес, разлика няма. Основната причина за състоянието на отсечката са тези безотговорни и откровено престъпни действия”, посочи обаче Гюров.

По отношение на незаконния строеж той коментира, че до момента единствено е уволнен председателят на поземлената комисия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България