Портата на ада се отвори в Мадагаскар

Портата на ада се отвори в Мадагаскар за футболен мач. На стадиона в столицата Антананариво един загина, 40 са ранени, а двама от тях са с опасност за живота, след като хиляди се стъпкаха при опит да влязат за двубоя със Сенегал (2:2). Мачът се игра пред повече от 20 000 зрители, колкото е и приблизителният максимален капацитет на стадиона. Пред него обаче останаха хиляди, които опитаха да влязат на щурм през единствения отворен за срещата вход.

„Портата на ада все едно се отвори за нас – коментира Раво Раберисаона, фен на Мадагаскар. - Ние чакахме на опашка от шест часа сутринта. Когато дойдохме, имаше спящи хора, дошли ден по-рано. Всичко се случи на самата порта. Аз също бях повален, но раницата на гърба ми смекчи стъпките на преминаващите върху мен. Не разбирам защо само една врата бе отворена за такъв голям двубой."

Мачът привлече интерес, заради Садио Мане, голямата звезда на "Ливърпул". Нападателят е и един от най-добрите играчи на Сенегал, а и цяла Африка. Именно заради това настъпила и истерия сред феновете, въпреки че изрично им било заявено, че повече хора няма да бъдат допуснати до препълнените трибуни.

"Някои от ранените, които дойдоха при нас, вече са прегледани и изпратени у дома - каза Алисън Ракото, директор на болницата в Антананариво. - Продължаваме обаче да се борим за живота на двама мъже, които са със сериозни наранявания."

Това обаче не е единственият подобен случай. През 2005 година при паническо бягство загиват двама души по време на среща между тимове от местния шампионат.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят