Посланикът на Румъния се срещна с кмета на Банско

В началото на активния зимен сезон в най-популярния курорт на Балканите - Банско, посланика на Румъния – Н. Пр. Йон Гъля, посети курорта, за да проведе работна среща с градоначалника Георги Икономов. Дискутирана бе продължаващата добра практика на съвместно патрулиране на български и румънски полицаи в курорта, съобщиха от Община Банско.

Г-н Гъля отправи своята благодарност за оказваната от местната власт подкрепа за осигуряването на добри условия за настаняване на румънските патрули от една страна, като по този начин се подобрява чувството за сигурност и комфорт на румънските туристи.

Дипломатическия представител поздрави Икономов и местната общност за добрата предновогодишна новина, касаеща разрешението за изграждане на спортни съоръжения в ски зона Банско след решението на МС от 28 декември. Той сподели своята висока оценка за Банско като една от най-добрите и предпочитани от румънските туристи дестинация, като подчерта, че изграждането на Втори кабинков лифт ще даде възможност туристопотока от северната ни съседка да се увеличи.

От своя страна Икономов благодари за добрите пожелания и подчерта важността от подобни срещи, които дават възможност за получаване на обратна връзка в полза на подобряване на нивото на курорта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони