Посланикът на Словакия сподели във ВТУ подробности относно председателството на ЕС

ВТУ

Публична лекция на тема „Словашкото председателство на Съвета на Европейския съюз и неговият принос за по-добра Европа” изнесе днес пред студенти от ВТУ посланика на Словакия – негово превъзходителство Мариан Якубоци, а поводът е предстоящото българско председателство на Съвета на Европа, което страната ще приеме от Словашката република от 1-ви януари 2018-та година.  До момента лекцията е изнесена в няколко български университета, но за първи път във Велико Търново негово превъзходителство Мариан Якубоци я представи на български език. 

Посланикът сподели прогноза, че бюджета, свързан с подготовката и реализацията на председателството, няма да надхвърли 70 милиона евро, тъй като толкова е било грантовото финансирате, което Словашката република е получила за своя мандат.

Разходите са за човешки ресурси, тъй като е бил нает допълнителен персонал от 380 служители. Малко над 4000 евро е струвала кампанията по избирането на лого на словашкото председателство в Съвета на ЕС. В хода на срещата Негово Превъзходителство призова великотърновските студенти да се включат активно в конкурса по изработване на лого за българското председателство, който тече в момента. 

  

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони