Посланикът на Украйна у нас: Български политици си позволяват незаконно да посещават Крим

Микола Балтажи

„Притеснява ме, че български политици си позволяват незаконно да посещават временно окупирания от Русия Крим”, коментира украинският посланик Микола Балтажи пред БТВ.

По думите му ако подобно посещение стане през Русия, т.е. със самолет от Москва се влезе в Крим, това противоречи на международното право, както и на официалната позиция на страната ни по повод анексирането на Крим.

„Ако се прави посещение на Крим, то се прави през Украйна, през специални пунктове, и редът е регламентиран от съответното постановление на министерски съвет и с разрешението на държавната миграционна служба”, коментира още Балтажи.

„Русия се опитва да продължи политиката си, да наложи дневния си ред не само в Украйна, но и в Европа, и да убеди хората чрез хибридна намеса, че тяхната кауза е по-добра”, коментира още посланикът.

Той добави, че не очаква българското правителство да постави въпроса за отпадането на санкциите срещу Русия по време на европредседателството.

„Крим е украински, даже не е спорен. Въпросът е кога ще се върне. Западът и Украйна никога няма да признаят незаконната анексия и окупация на Крим”, категоричен е Балтажи.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България