Посланикът на Хашемитското кралство иска облекчен визов режим за гражданите на Йордания

Посланикът на Хашемитското кралство Йордания за България, Румъния и Молдова Сакер Малкауи иска по-облекчен визов режим за сънародниците си, които искат да развиват бизнес с наши фирми или посетят страната ни. Негово превъзходителство заяви това по време на срещата си с губернатора на Пловдив Здравко Димитров в областната управа под тепетата.

Според Негово превъзходителство именно строгият ни визов режим се явява сериозна пречка за йорданските инвеститори и затруднява възможностите за туризъм и стокообмена. Тежката процедура по издаването на български визи спъва и възможностите за обучение на йордански студенти у нас въпреки подчертания им интерес към български висши учебни заведения.

Посланик Малкауи изтъкна още, че всички други страни от Европейския съюз са с изключително положително отношение към усилията на Йордания в борбата с тероризма и имат облекчени условия за издаване на визи на техни граждани. Дипломатът допълни, че би искал да предложи на българската страна сътрудничество между службите за борба с тероризъм и облекчаване на визовия режим за граждани на Йордания.

"Нашата страна се слави като една от най-стабилните в борбата против тероризма. Но съгражданите ни за съжаление са третирани наравно с жителите на Сирия, Ирак и Афганистан, които са сред държавите с доказани ядра на терористични групировки. Ние имаме подписано споразумение с Франция и Румъния за партньорство в борбата с тероризма и отбраната, а йорданските разузнавачи са сред първите, предупредили за създаването на Ал Кайда и Ислямска държава", подперта още Н.Пр. Сакер Малкауи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България