Посланик Ема Хопкинс: Европейците, живели 5 г. във Великобритания, няма да имат проблем да останат

Снимка: БНТ/Архив

Тереза Мей идва в България догодина

Тереза Мей и външният министър Борис Джонсън нямат коренно различна позиция за Брекзит. Ние искаме да останем приятели с Европейския съюз. Това заяви Н.Пр. британският посланик Ема Хопкинс по БНТ.

"През последните няколко седмици публикувахме документи по повод европейската сигурност. Все още си сътрудничим тясно по отношение сигурността и антитероризма. Искаме всеобхватен договор за Брекзит, който да покрие всички сфери на сътрудничество. Брекзит не трябва да е пречка за това", призова Хопкинс.

По думите й Великобритания трябва да се придържа към мерките на Европол, нужно е тясно сътрудничество в нова рамка.

Европейските граждани, ако са живели 5 години във Великобритания, няма да имат проблеми да останат, ще има гратисен период за останалите. Тези граждани са солидна част от Обединеното кралство, каза Ема Хопкинс и допълни, че правилата на миграцията обаче ще отговарят на британските нужди.

Очаква се премиерът на Великобритания Тереза Мей да посети България догодина, информира британският посланик Ема Хопкинс. Тя съобщи още през юни, че работи по подготовката на това посещение, а днес уточни, че поканата за тази визита е предадена и може би британският премиер ще откликне на нея през 2018 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа