Посланик Ерик Рубин връчи визите на първите участници в Програмата за работа в САЩ през 2017 г.

Американският посланик у нас Ерик Рубин връчи днес визите на първите четирима одобрени участници в тазгодишната Програма за работа и пътуване в САЩ. Превърналата се в традиция церемония в посолството на САЩ в София даде началото на кампанията по програмата за летни бригади.

Рубин изрази увереност, че четиримата младежи – Зорница Стефанова, Георги Христов, Антонио Каменов и Васко Георгиев, ги чака прекрасно лято с много възможности. Той ги прикани да участват в тазгодишния конкурс на посолството за най-добър видеоклип на тема „Изживей мечтата си“, който да включи приключенията на българите по време на престоя им в САЩ. „Така че дръжте мобилните си телефони винаги заредени, за да документирате предстоящото лято“, каза посланик Рубин.

От началото на програмата през 2000 г. в нея са взели участие повече от 100 000 български младежи, уточни генералният консул Кейт Макгиъри, която присъства на церемонията. „Интервюто е лесно“, успокои тя. „Необходим е добър английски, който да им позволи да се справят с ежедневните задължения, да са редовно обучение в акредитиран университет, да имат валидна оферта за работа, както и да докажат връзки, които биха ги върнали в България след приключване на програмата“, каза Макгиъри. „Няма промени в изискванията, консулите работим на пълна пара“, посочи тя във връзка с евентуални нови мерки на администрацията на президента Доналд Тръмп.

Генералният консул отбеляза също, че България все още не отговаря на условията за безвизов режим със САЩ. Броят на отказите за получаване на визи за миналата година е 15%, а изискванията на американските власти са за под 3 на сто, така че страната ни все още не отговаря на условията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България