Посланик Херо Мустафа се поклони пред Незнайния войн

Посланик Херо Мустафа пред паметника на Незнайния войн заедно със съветника по административните въпроси Гари Андерсън и военното аташе полковник Шанън Джонсън.

Нейно Превъзходителство посланикът на САЩ Херо Мустафа връчи днес акредитивните си писма на президента Румен Радев. С този акт тя може да започне работата си като посланик на САЩ в България, отбелязаха от посолството на САЩ. Нейно Превъзходителство разговаря с държавния глава на „Дондуков” 2, а след това премина пред строя на Националната гвардейска част.

Пак днес посланик Херо Мустафа се поклони пред Паметника на Незнайния войн в София като положи венец на мемориала. От посолството на САЩ отбелязаха, че това е и първия официален акт, след като Нейно Превъзходителство е представила акредитивните си писма. Съветникът по административните въпроси и бивш сержант от Морската пехота на САЩ от запаса Гари Андерсън и военното аташе полковник Шанън Джонсън също се присъединиха към посланик Мустафа, за да отдадат почит на незнайните воини на България.

Посланик Херо Мустафа пристигна у нас в средата на тази седмица заедно със семейството си. В първия си работен ден в четвъртък тя е обиколила офисите в посолството на САЩ, разговаряла е със служителите и е представила своето семейство и говори пред целия персонал на Мисията на обща среща, отбелязаха още от посолството на САЩ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България