Посолството на Индонезия набира кандидати за стипендиантски програми за изкуства и култура

книги, студент

Посолството на Индонезия набира кандидати за две стипендиантски програми в областите на изкуствата и културата - Darmasiswa 2017 и IASC – Indonesian Art and Culture Scholarship. Младите хора следва да са завършили средното си образование в гимназия, да са на възраст между 21 и 30 години, да притежават и развиват артистичните си умения и талант.

Стипендиите покриват всички разходи: таксите за обучение, пътуването, включително стойността на самолетните билети, настаняването, локалния транспорт, здравната осигуровка. Осигурени са ежемесечни средства за свободно ползване. Това съобщиха от Община Велико Търново.

Стипендиантите ще се обучават в продължение на три месеца – от 6 май до 19 август. Занятията и заниманията ще се провеждат в центрове за културата и изкуствата, разположение в градовете Денпасар /остров Бали/, Макасар /провинция Южно Сулавеси/, Сурабая /провинция Източна Ява/ и Паданг /остров Суматра/. Одобрените кандидати ще живеят сред местното население, ще се запознаят с индонезийското културно наследство, характерните обичаи и изкуства. Предвидени са и посещения до няколко исторически местности, както и изучаването на индонезийски език.

Програмите са инициирани от индонезийските Министерство на образованието и културата и Министерство на външните работи. Те са предложени на Община Велико Търново от Посолството на Индонезия в България и са пример за ползотворното взаимно сътрудничество.

Документите, необходими за регистрацията, се приемат в дипломатическото представителство до 30 януари за IASC и до 9 февруари за Darmasiswa 2017.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование