Посолството ни в Швейцария изпрати дарения за УМБАЛ "Александровска"

Посолството на Република България в Берн организира днес изпращането на два ТИР-а с електрически болнични легла и матраци, както и други болнични консумативи за УМБАЛ "Александровска" в София, съобщиха за "Труд" от дипломатическата ни мисия.

Дарението за пореден път е предоставено от фондацията „Помощ и подкрепа” към Малтийския орден в Швейцария, с която посолството ни в Берн от години поддържа изключително ползотворни контакти.

В организацията по товаренето и изпращането на ТИР-овете за България са се включили служители на посолството и доброволци.

В рамките на създаденото добро сътрудничество с фондацията от септември 2015 г. досега посолството е осъществило 17 хуманитарни акции за различни болници в България, сред които Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София” в София, МБАЛ Казанлък, МБАЛ Силистра, МБАЛ „Света Анна” във Варна, "Пирогов" в София, столичната Александровска болница, МБАЛ Русе, МБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, МБАЛ Петрич, МБАЛ Харманли.

През лятото на 2016 г. тогавашната ни посланичка в Берн Меглена Плугчиева със съдействието на БЧК организира посещение в България на директора на фондацията „Помощ и подкрепа” към Малтийския орден в Швейцария г-н Гуидо Щьокли. Тогава той посети български болници и се запозна на място как се използват дарените от организацията обзавеждане, консумативи, помощни средства и др.

Фондация „Помощ и подкрепа” е най-голямата организация на Малтийския орден в Швейцария. Основана е през 1994 г., като само за последните две години е изпратила в цял свят над 400 TИР-a и повече от 20 корабни контейнера хуманитарна помощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България