Посрещаме Нова година при засилени мерки за сигурност

Снимка: БТВ

Осем КПП-та трябва да пропуснат 15 000 души в София

Часове преди настъпването на Новата година в София и страната са въведени засилени мерки за сигурност.

В столицата сцената за празничния концерт вече е готова, подготвя се и пиротехниката. Очаква се на него да присъстват над 15 хил. души. Хората ще бъдат пропускани през осем КПП-та, информира БТВ.

Освен обичайната охрана, сигурността ще бъде гарантирана и от 10 екипа спецполицаи с автоматично оръжие.

"Хората, които имат намерение да присъстват, трябва да знаят, че не трябва да носят стъклени бутилки и чаши, нито пиротехника, забранените от закона предмети. Лица във видимо нетрезво състояние няма да бъдат допускани", каза Красимир Димитров от Столичната община. Той добави, че видеонаблюдението ще бъде засилено. На площада ще има два медицински екипа и два пожарни автомобила.

Новогодишният концерт във Варна традиционно ще се проведе на площад „Независимост“. Сцената вече е почти напълно изградена. На нея тази вечер ще се качат изпълнители като Б.Т.Р., Гери Никол и Нели Рангелова.

От полицията обявиха, че ще има засилени мерки за сигурност, като броят на служителите на реда е завишен драстично за тази вечер в сравнение с други дни. Край сцената на концерта ще бъдат издигнати специални ограждения. „Създадена е организация за проверка на района със служебни кучета“, каза комисар Никола Панчев, началник на Охранителна полиция към ОД на МВР – Варна.

Засилено полицейско присъствие ще има на цялата пешеходна зона, както и пред по-големи увеселителни заведения, където се очаква струпване на хора.  Концертът ще започне в 22:30 ч., като ще има безплатен градски транспорт по пет линии до 3 ч. след полунощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България