Посрещнаха Бразилия с камъни

Националният отбор на Бразилия бе посрещнат с камъни в родината си след отпадането в 1/4-финалите на световното първенство в Русия. В Рио де Жанейро автобусът с играчите стана мишена на разгневени от ранното напускане на Мондиал 2018 привърженици. Те започнаха да целят превозното средство с камъни, яйца, домати и други предмети. Наложи се полицията да спасява футболистите на „селесао“.

Разочарованието от представянето на Неймар и компания в страната е огромно. В Русия отборът стартира с 1:1 срещу Швейцария, последва измъчена победа с голове в добавеното време срещу Коста Рика (2:0 и ново 2:0 над Сърбия. В 1/8-финалите бразилците надиграха Мексико, но в следващата фаза отстъпиха с 1:2 пред Белгия и приключиха участието си.

Самолетът с част от играчите кацна в 6 сутринта в неделя и беше посрещнат от малко фенове на летището, които все пак се държаха културно. Неймар не се появи, а директно от пистата беше взет от хеликоптер и откаран в дома му Мангаратиба край Рио. Бразилецът е сочен като главният виновник за краха на „селесао“.

Подигравките към голямата звезда на тима не спират. Симулативните му изпълнения станаха обект на присмех в социалните мрежи, но наред с това вдъхновиха група деца да се научат да падат като него.

Видео, в което младите таланти започват да се превиват на терена щом чуят името на Неймар, вече е хит в мрежата.

Мексиканският тим „Тихуана“ пък намери любопитен начин да забавлява зрителите по трибуните в паузата на свой мач. Клубът предложи игра с награди за феновете, в която те трябваше да се търкалят по терена.

От високия интерес към симулациите на Неймар се възползва Националния институт за спешна медицинска помощ в Португалия. Организацията публикува реклама с призив хората да звънят за помощ само, когато това е наистина наложително. В страницата си във "Фейсбук" институтът публикува снимка на превиващия се Неймар. Тя беше придружена от текст: "75.2% от обажданията на 112 също не са спешни."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят