Поставиха 20 контейнера за биоразградими отпадъци в Елена

Oбщината в  Елена   разположи в града 20 контейнери за  разделно събиране на биоразградими отпадъци. Времето за поставянето им е избрано неслучайно. През есента около съдовете за смет се натрупват градински отпадъци, а не е изключение кофите и контейнерите за битови отпадъци да се запълват с тях. Гледките не са особено приятни, затруднява се и сметосъбирането в града.

Контейнерите за биоразградими отпадъци са с капацитет 1100 литра, различават се от останалите с отличителен зелен цвят.  Върху всеки от тях е поставена обяснителна маркировка с информация за това какви отпадъци могат да се изхвърлят - обелки от плодове и зеленчуци, градински отпадъци,  окосена трева или листа, и други отпадъци с биологичен произход.

Контейнерите  са поставени в близост до обектите, където има най-голямо генериране на органични отпадъци. Третирането им  ще се извършва в регионално депо Велико Търново.

Община Елена напомня на гражданите и гостите, че контейнерите за разделно събиране на биоразградими отпадъци  се поставят за тяхно улеснение и не бива да ги запълват с битови и строителни отпадъци. Грижата за чистотата на града е обща и в интерес на всички е той да става все по-привлекателен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони