Постановиха присъди за дръзки извършители на домови кражби

След внесен в съда обвинителен акт от Районната прокуратура във Велико Търново двама софиянци са осъдени за извършени домови кражби.

Ивайло С. е аказан с 9 месеца лишаване от свобода при строг режим. На Антонио С. е постановена присъда от 3 години пробация със пробационни мерки-задължителна регистрация по настоящ адрес, задължителни периодични срещи с пробационен служител и ограничение в свободното придвижване, изразяващо се в забрана за напускане на жилището от 22 до 6 часа от денонощието за срок от 3 г и безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 320 часа годишно за срок от три последователни години.

Антонио С. и Ивайло С. са признати за виновни за това, че на 30 май тази година във Велико Търново чрез използване на раздвижен ключ и отверка разбили секретните патрони на входните врати на два апартамента на ул. “Ниш„ и на ул. “Ален Мак“. Злосторниците претършували домовете и отнели пари обща стойност 90.45 лв.

Двамата обвиняеми са осъждани. Уговорили се да извършат кражби от жилища в старата столица. На 30 май пристигнали в града с лек автомобил и спрели в района на улиците „Ниш“ и „Краков“.

Огледали кооперациите, като търсели апартаменти, които външно били в добро състояниеи предполагали, че обитателите са заможни.След като набелязали обекта, качили се на етажа, звънвали на звънеца и след като установили, че живущите ги няма,разбили вратите и нахлули в жилищата.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България