Постоянен арест за измамник обрал хазяите си

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 32-годишен мъж, извършил измама и противозаконно присвоил чужди вещи.

Росен Д. е привлечен в качество на обвиняем за това, че в края февруари във великотъронвското село Дичин измамил жена, че ще и достави 6 куб. м. дърва за огрев като я завлякъл с 240 лева. Той е привлечен като обвиняем и за това, че в периода от 22 ноември 2016 г до 27 февруари тази година във Велико Търново отмъкнал фризер и автоматична пералня от хазяите си като им нанесъл щета на стойност 1033 лв.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събрани доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, които са наказуеми с лишаване от свобода от една до шест години. Налице е и опасност обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие. Спрямо Росен Д. има висящи други наказателни производства за извършени измами и обсебвания.

Същият няма легални източници на доходи и се издържа с получените от деянията суми, не обитава своя постоянен и настоящ адрес и живее в различни квартири без регистрация и без сключени договори за наем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право