Постоянен арест за кмета на с. Тъжа

Апелативният спецсъд остави постоянно в ареста кмета на с. Тъжа Цвятко Балабуров, който е обвинен като лидер на престъпна група, набирала жени за проституция в „Бар 10“ в София.

Магистратите пуснаха под домашен арест Стефан Стефанов и определиха парична гаранция от 1500 лв. за Милена Георгиева и Анита Георгиева, както и 2000 лв. гаранция за Димо Кроснаров и Валентин Майоров. Всички те са обвинени за участие в схемата за набиране на проститутки.

Освен кмета на Тъжа в ареста остава и Валери Филипов, а решението на магистратите е окончателно и не може да бъде обжалвано. По-рано пред апелативния спецсъд прокуратурата поиска постоянен арест за всички задържани, като се позова на свидетелски показания, сред които и разказите на няколко жени, принуждавани да проституират. Освен това по делото са събрани и доказателства със СРС-та.

„От групата, с която съм тук, наистина не познавам никого. Видях ги за първи път по време на ареста“, разказа пред съда Балабуров. Той обясни, че е държал заведението, в което са предлагани различни сексуални услуги, но го продал преди години. „Не знам как успяха да ме свържат с тези хора. Ако сега се телепортирате, ще се хванете за главата като видите какво е описано в протокола като офис. То е една барака“, обясни кметът на Тъжа.

Адвокатите му посочиха, че майката на кмета е в тежко здравословно състояние и поискаха по-лека мярка, за да може да се грижи за нея. „Вярно е, че майка ми е много болна. Не искам да се крия зад гърба на възрастната жена. Ако стане най-лошото, такъв е животът“, коментира Цвятко Балабуров и заключи, че е невинен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право