Постоянен арест за крадец на телефони

Снимка: Архив

Съдът в Стара Загора определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Андрей К., на 25 г., след като е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 12.10.2017 г. в гр. Стара Загора, от магазин отнел чужда движима вещ – мобилен телефон ”iPhone“, модел „7 плюс“, от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да я присвои, като кражбата представяла опасен рецидив, съобщава Районната прокуратура в града.

В хода на образуваното срещу Андрей К. досъдебно производство е установено, че същият изпитвал недостиг на финансови средства. Поради тази причина на 12.10.2017 г. посетил търговски обект в централната градска част на гр. Стара Загора. В магазина Андрей К., използвайки отклоненото внимание на служителите, отнел мобилен телефон на значителна стойност.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан 25 пъти за престъпления от общ характер, предимно против собствеността. Деянието на 12.10.2017 г. е извършено в условията на опасен рецидив, след като Андрей К. е бил освободен от затвора на 14.06.2017 г.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Андрей К. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо обвиняемия Андрей К. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право