Постоянен арест за Мартин Георгиев, който се предаде в ГДБОП

В спецсъда няма доказателства, че е издирван 3 години, прокуратурата не ги приобщила по делото срещу "Бандата на Мила"

Съдия Аделина Иванова от спецсъда остави постоянно в ареста Мартин Георгиев, който е обвинен че заедно с майка си Мила са ръководили организирана престъпна група.

"Бандата на Мила" бе разбита в началото на 2015 г., но Мартин бе обявен за издирване с европейска заповед за арест и не бе открит допреди няколко дни, когато доброволно се яви в сградата на ГДБОП с адвоката си Ивайло Найденов.

Съдът прие, че по делото са събрани достатъчно доказателства, които го уличават, че е участвал в ръководенето на престъпната структура. Според съдия Иванова обаче няма нито едно доказателство, че близо 3 години Мартин Георгиев се е укривал и е бил издирван. Причината за това е, че по делото прокуратурата не е приобщила издадената европейска заповед за арест, няма и призовки, които да доказват, че е бил търсен.

Според спецсъда той няма да се укрие, но може да извърши друго престъпление, ако бъде на свобода.

Адвокат Ивайло Найденов приложи медицинска документация, от която става ясно, че клиентът му има опасна аневризма близо до главния мозък, но съдът прие, че експертното заключение е изготвено по стари документи и е нужно ново.

Делото срещу останалите членове на групата вече е в съдебна фаза и е имало няколко съдебни заседания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право