Постоянен арест за неправоспособния водач, прегазил балетист във Варна

Варненския окръжен съд остави без уважение молбата на Петър З., обвиняем за причиняване смъртта на балетиста от варненската опера Мартин Чикалов, срещу определената му мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Така 25-годишният неправоспособен водач остава в ареста, съобщиха от прокуратурата.

Разследването срещу него приключи само 50 дни, след като Петър З., управлявайки автомобила си без шофьорска книжка и с превишена скорост, блъсна Мартин Ч., избяга от местопроизшествието и се укри.

Тежкият пътен инцидент стана на 10 септември тази година на оживен варненски булевард до Морската градина. След задържането на извършителя, причинил смъртта на 38-годишния Мартин Ч., Окръжната прокуратура във Варна го привлече като обвиняем. Деянието му се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Въпреки че разследването е приключено и са разпитани 17 свидетели, според Окръжната прокуратура във Варна не е отпаднала възможността Петър З. да извърши друго престъпление, ако е на свобода, както и да се укрие. Прокуратурата е събрала доказателства, които характеризират обвиняемия и не са в негова полза.

Варненският окръжен съд прие аргументите на прокуратурата и със свое определение остави без уважение молбата на 25-годишния Петър З. да излезе от ареста.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право