Постоянен арест за обвинения в опит за убийство на охранител

Снимка: Архив

Издирваният четири месеца обвиняем за опита за убийството на охранител от днес е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която му бе определена от Варненския окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура.

36-годишният мъж е втори обвиняем за тежкото криминално престъпление, съобщиха от държавното обвинение. В ареста е и съучастникът му – 16-годишен ученик. Двамата са с повдигнато обвинение по член 116, ал. 1, т. 11 и 12, във връзка с член 18, ал. 1 от НК, като деянието 36-годишният е извършил при условията на опасен рецидив.

36-годишният мъж е бил задържан в района на варненско казино след преследване.

Опитът за убийство на охранителя е бил извършен на 28 януари 2018 г. около 2 часа след полунощ. В ОД на МВР във Варна постъпил сигнал от заведение в района на спирка „Акациите“ за сбиване. На място било установено, че пострадал е 36-годишният охранител. Младият мъж бил с порезно-прободни рани в крака и гърдите. Настанен бил в болница и благодарение на оказаната медицинска помощ и продължително лечение той е бил спасен.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право