Убиецът на рейнджърката бил издирван, но по сигнал на майка му

Обвиненият в убийството на рейнджърката от Стрямската бригада Десислава Стоянова бивш военен Светослав Камнево е бил издирван към момента на задържането си, но не за това престъпление, а по сигнал на майка му. Според прокуратурата той изчезнал в Гърция след убийството и като минали няколко дни, майка му подала сигнал в полицията. Това стана ясно по време на заседанието в Пловдивския апелативен съд, пред който Каменов направи опит да излезе на свобода. Съдът обаче го остави в ареста, защото заради бягството в Гърция рискът да се укрие отново е реален.

Адвокатката на Каменов Снежанка Почева подчерта, че той сам се е върнал от Гърция и се е свързал с брата на бившата си жена, който е полицай, и му е разказал какво се е случило. След ареста обаче той не е давал повече обяснения и според защитата му обвинението се крепи само на косвени доказателства.

На този етап се счита, че Каменов е убил Стоянова, за да продаде за скрап колата й. Той я бил взел, за да я ремонтира, но двигателят блокирал и той я закарал в автоморга. Оттам му обещали 315 лв., като занесе и документите. Предполага се, че когато вечерта на 29 ноември Каменов завел Стоянова във вилат си край Сопот, тя е отказала да му даде документите. Той я убил и скрил тялото във вътрешната част на ъглов диван. Когато признал на полицаите какво е направил, сам им показал къде е трупът.

Определението на Апелативния съд, което го оставя в ареста, не подлежи на обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право