Постоянен арест за обвинения за двойното убийство в столичния кв. Витоша

Снимка: Архив

Софийския апелативен съд остави без уважение искането на защитата на строителния предприемач Драгомир Драгомиров за изменение на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека. Той е обвинен за това, че на 18 май 2017 г. в офис в столичния квартал „Витоша“ застреля двама души и тежко рани трети човек, съобщиха от Апелативна прокуратура-София.

От анализа на събрания до момента доказателствен материал, въпреки началния етап на разследването, може да се направи извод за наличието на обосновано предположение за авторството на деянието. Открито и иззето е оръжието на престъплението. Извършената съдебно психиатрична експертиза не установява доказателства за афектно състояние на Драгомиров към момента на извършване на убийството или че той се намирал в състояние на невменяемост.

Съдът прие доводите на прокурора от Софийска апелативна прокуратура, че са налице всички предпоставки за задържането на обвиняемия: същият е обвинен в извършването на тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание от петнадесет до двадесет години „Лишаване от свобода“, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Налице и реална опасност Драгомиров да се укрие или да извърши друго престъпление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право