Постоянен арест на двамата задържани в Сливен за нарколабораторията с 556 растения марихуана

Окръжният съд в Сливен задържа под стража двамата сливенци, които бяха задържани за незаконното отглеждане на 556 стръка марихуана. Искането за най-тежката мярка за неотклонение бе внесено от Окръжната прокуратура, съобщиха от съдебната палата в областния град.

В ареста остават Веселин К. /39 г./ и Антон Х. /30 г./. Акцията на криминалистите се проведе на 12 февруари вечерта. Нарколабораторията бе открита в подземието на офис-сграда на ул."Раковски" в центъра на града, на метри от съдебната палата, множество кантори на адвокати, нотариуси, намиращи се в близост училища и други обществени сгради. Трите помещения са били превърнати в закрита оранжерия за производство на наркотичните растения, снабдена с необходимото оборудване за поддържане на температура, влажност на въздуха и вентилация. Срещу двамата извършители са повдигнати обвинения за нелегалната нарколаборатория, както и за притежанието на 70 грама марихуана.

При ареста от полицията съобщиха, че има данни за нелегално ползване на ел.енергия от нарколабораторията. Производството на марихуана било свързано с големи разходи на ток. Лабораторията била свързана в мрежата преди елекстромера. Извършва се проверка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право