ПОС-треминал да има във всяка патрулка на КАТ

Издължаваш се на пътя, или оставаш без книжка, радикални са от партия „Воля”

Пътните полицаи да имат право да обработват плащания на дължими глоби чрез ПОС-терминал – изнесена точка, в патрулните си автомобили. Това предлагат с поправки в Закона за движение по пътищата (ЗДвП) шестима депутати от партия „Воля”. Сред вносителите обаче не е техният лидер Веселин Марешки.

Проектът предвижда при налагането на принудителна административна мярка – вземане на книжката, за неплатени глоби, шофьорът да се издължи ня масто през ПОС-устройството. Ако няма банкова карта или сметката му е празна, ченгетата задължително да му прибират свидетелството. После обаче да му дадат 2 часа, през които за плати чрез пощенски запис или банков превод по посочената сметка на МВР. И ако спре катаджийските хронометри на 120 минути, да си получи книжката обратно.

Вносителите на радикалната концепция за ПОС-устройства в патрулките още днес могат да посетят гишетата на КАТ-София. Там има ПОС-терминали, но само в отдела за издаване на книжките. За всички други услуги, включително и глобите, задължително се плаща в брой. Нещо повече – единствената банка, която е допусната да работи на пункта, също не е монтирала ПОС-устройства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България