Потвърдиха ареста на варненка, издирвана от властите в Италия

Снимка: Архив

Участвала е в инсталиране на скимиращи устройства в банкомати на остров Сицилия

Апелативният съд във Варна потвърди първоначалния арест на Станка С., задържана преди 10 дни с определение на Варненския окръжен съд на основание Европейска заповед за арест(ЕЗА), издадена от съда в Месина, Италия. Компетентните италиански власти са посочили, че на 8 септември 2017 година Станка в съучастие с други две лица инсталирали скимиращи устройства в банкомати в Таормина, на о-в Сицилия, като по този начин източили информация от чужди банкови карти, съобщиха от пресслужбата на ВАС.

Властите в Италия са поискали ареста и предаването на Станка, за да бъде наказателно преследвана за поставянето на скимиращите устройства. Варненският окръжен съд ще гледа делото за екстрадицията на 27 март 2019 г.

Въпреки аргументите на защитата, че българката не е знаела за воденото наказателно преследване в Италия спрямо нея, а и се грижила за семейството и за пълнолетните си деца, то и този съд намира, че първоначалният арест има за цел да осигури присъствието на издирваното лице на делото по същество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право