Потвърдиха информацията за убийството на брат на Ким Чен Ун

Полубратът на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е бил убит в Малайзия. Информацията беше потвърдена от местната полиция, информира Ройтерс.

По данни на южнокорейска телевизия, 45-годишният Ким Чен Нам е бил прободен с отровни игли на летището в Куала Лумпур от две жени, които са успели да избягат. Смята се, че те са агенти на Северна Корея.

Дълго време Ким Чен Нам беше смятан за вероятен наследник на покойния лидер Ким Чен Ир. През 2001г. беше задържан при опит да влезе в Япония с фалшив паспорт, след което изпадна в немилост. От тогава живееше в чужбина, предимно в Макао.

Правителството на Съединените щати вярва, че братът на севернокорейския лидер Ким Чен Ун е убит в Малайзия от севернокорейски агенти, пише Ройтерс, позовавайки се на американски правителствен източник. Източник от южнокорейското правителство също потвърди по-рано, че Ким Чен Нам е убит в Малайзия, но не даде повече подробности.

Министерството на външните работи на Южна Корея обяви, че не може да потвърди информацията, а разузнавателните служби на страната не бяха открити за коментар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят