Потвърдиха се тайните договорки на висши чиновници от МС със зелените

Снимка: Архив

Съчинение, изпратено от електронната поща на Министерския съвет до коалицията на зелените „За да остане природа в България“ стана повод за разпространяването на информацията, че кабинетът ще редактира решението си от 28 декември 2017 година за развитие на зимния туризъм.

"Новината“ бе публикувана вчера вечерта от няколко интернет издания, близки до зелените и прокарващи техните манипулации.

Но документът, за който става дума, нито е подписан, нито има обяснения към него в електронното писмо. Това най-малкото означава, че не е официален.

По този начин обаче безспорно бе потвърдена информацията за тайни договорки и отношения между висши чиновници на МС и зелените.

За такива разговори и срещи сигнализираха до премиера Бойко Борисов 15 неправителствени организации. Те изпратиха писмо до министър-председателя в понеделник, в което настояват за среща с него.

„По време на тези контакти са обсъждани идеи за налагане на нови, допълнителни рестрикции за развитието на зимния туризъм в България и в частност - на туристическа и ски зона „Банско““, обявяват в писмото 15-те НПО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България