Потребители от социалните услуги в Благоевград и Дирекция „Национален парк Рила“ отбелязаха Световния ден на водата

Дирекция „Национален парк Рила“ представи пред потребители на социалните услуги в Благоевград значението на Световен ден на водата, както и дейността на парка. В зала № 5 на Община Благоевград, присъстващите бяха поздравени от директора на Дирекция „Национален парк Рила“ Красимир Андонов. „Това е поредна инициатива на Община Благоевград и НП „Рила“, с която се популяризира опазването на околната среда, за което Ви поздравявам.

Днес сме се събрали по една много важна тема, а именно 25 години, откакто се отбелязва Световният ден на водата, като тази година темата е „Природата за водата“, каза Красимир Андонов, който разказва повече за началото на отбелязването на празника. Той допълни, че мотото тази годината е „Отговорът е в природата“ и поясни колко е важна водата за живите организми и природата.

Специалисти от НП „Рила“ представиха пред потребителите на социални услуги природните богатства на парка, показаха им чрез презентация важните обекти и споделиха любопитни факти. Потребителите на социални услуги рисуваха, изработваха апликации, редиха пъзели по темата.

Поради проявения голям интерес, представителите на НП „Рила” и ръководителите на социални услуги, се обединиха около идеята да бъде организирано посещение на резерват „Парангалица“ с опознавателна и образователна цел за потребителите на социални услуги.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони