Потушен е пожарът между софийските села Реброво и Владо Тричков

Снимка: Миглена Георгиева/Фейсбук

Пламъците се разгоряха вчера между софийските села Реброво и Владо Тричков  в Искърското дефиле. Тази сутрин огънят се разрасна за кратко, но огнеборците бързо го потушиха. Засегнати са две необитаеми вили и още една постройка, предаде БНТ.

Към момента причините за пожара все още не са ясни. Според хората от селата две са възможните версии - или умишлен палеж или волтова дъга от електропровод.

Въпреки че огънят е загасен вече, пожарни екипи остават на място, за да следят ситуацията в случай, че вятърът отново причини възпламеняване.

Десислав Сиколов, пожарникар: "Няма повод за притеснение. Доугасва всичко. Сега сме качили камион с вода, угасва си всичко. Угасено е, просто има леко отломки, които си пушат".

"Няма поводи за притеснение. Пожарът е загасен напълно. Няма ново място, то се беше разгоряло там. Няма страшно за населението и за гората", потвърди и Румен Колев, кмет на село Луково.

Пожарникарите предупреждават, че има поне пет места в страната, в които може да има риск от разгаряне на пожар. Това са Ловеч, Велико Търново, Плевен, Бургас и Пазарджик. Всички хора, които имат имоти и вили в гористи местности със суха растителност, да бъдат бдителни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България