Потушен е пожарът на градското сметище край Кочериново

Потушен е пожарът на градското сметище край Кочериново, който възникна преди 5 дни. Това съобщи зам.-кметът на общината Любка Йорданова, съобщи БНР. До утре ще приключи и запръстяването на терена, което се прави с булдозер и тежка техника, изпратени от регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението"-Кюстендил, добави тя.

Ситуацията на сметището е под пълен контрол. Няма тлеещи места. Спряно е и задимяването по сметището, което се подпали при нерегламентирано боравене с огън в събота вечерта. Сметището е на около 15 декара площ и е затворено от 1-ви януари тази година. Най-вече роми обаче карат боклук там и ровят за метални отпадъци или палят гуми, за да добиват тел. Най-вероятно така е възникнал и пожарът. Разследването по случая продължава.

По договор с екоминистерството от Кочериново и от десетте съставни села, карат по график отпадъка си до депото в град Перник. На месец се събират и транспортират до 40 тона боклук, каза заместник-кметът Любка Йорданова. Тя изрази надежда, че по градското сметище, вече няма да стават пожари и инциденти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България