Почетен знак на Пловдив за 26-има от шампионския тим на ФК "Ботев" през 1967 г.

Правят Тома Спространов и директора на Археологическия музей почетни граждани

26-има футболисти и треньори от шампионския тим на "Ботев" (Пд) от 1967 г. ще бъдат удостоени с Почетния знак на Пловдив, общинските съветници подкрепят с гласовете си на сесията в четвъртък предложението на кмета Иван Тотев. Мотивите за него са "за заслуги в развитието на футбола в Пловдив и популяризирането на спорта в национален и международен мащаб и по повод 50-годишнината от спечелването на титлата през 1967 г.". 11 от шампионите начело с треньора Васил Спасов-Валяка и капитана Райко Стойнов ще бъдат удостоени с Почетния знак на Пловдив пос

мъртно. Сред другите 15 личат имената на Динко Дерменджиев-Чико, Виден Апостолов, Георги Найденов, Георги Попов-Тумби, Иван Глухчев, Иван Кючуков и др.

Местният парламент под тепетата ще гласува този четвъртък и предложенията за връчване на званието "Почетен гражданин на Пловдив" на директора на Регионалния археологически музей Костадин Кисьов и на "Човека радио" и дългогодишен водещ на музикалните предавания "Любопитно петолиние" и "Пулсиращи ноти" Тома Спространов. Предложението за Томата е на ректора на АМТИИ и директорите на БНТ-Пловдив и "Радио Пловдив", а за Кисьов - на старейшини от Патриотичния фронт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони