Почетоха паметта на футболната легенда Трифон Иванов в Търново

За трета поредна година спортната общественост на Велико Търново почете паметта на футболната легенда Трифон Иванов. На 13 февруари 2016 година железният защитник бе покосен от инфаркт.

По традиция, пред паметната му плоча на стадион „Ивайло“ във Велико Търново дойдоха десетки представители на фен клуба на „Етър“, на Общината, приятели и бивши негови съотборници.

Специален възпоменателен кът с негова фланелка с номер 3 от националния отбор, бе изнесен пред стадион „Ивайло“.

„Трифон е един от нас, той е винаги с нас. Легенда в българския футбол. Трифон никога няма да бъде забравен, той беше много нестандартен футболист, който няма аналог. Мога да разказвам с дни спомени за него. Имаше интересен хумор, който разведряваше обстановката и даваше позитивна нагласа на целия отбор. Малко са хората като него и виждате колко хора дойдоха да почетат паметта му. Нека там горе да е в мир и да им се радва“, коментира главният мениджър на виолетовия тим Красимир Балъков.

„Трифон Иванов е легенда за нас. Той никога не забравяше откъде е тръгнал и се радвам, че го познавах. Едва ли ще се роди друг такъв „железен“ защитник. За нас, феновете, той е един от символите на великотърновския футбол. Трифон беше и на терена, и в живота, мъжкар и човек на място, достоен за уважение. Винаги ще го помним и ще предаваме на идните поколения паметта за него. Ще го помнят не само великотърновци, а и всички фенове на футболна България“, заяви от името на феновете Пламен Геров.

„Трифон Иванов е легенда за нас. Той никога не забравяше откъде е тръгнал и се радвам, че го познавах. Едва ли ще се роди друг такъв „железен“ защитник. За нас, феновете, той е един от символите на великотърновския футбол. Трифон беше и на терена, и в живота, мъжкар и човек на място, достоен за уважение. Винаги ще го помним и ще предаваме на идните поколения паметта за него. Ще го помнят не само великотърновци, а и всички фенове на футболна България“, сподели и Пламен Геров, представител на фен клуба на "Етър".

Зам. кметът на Велико Търново, проф. Георги Камарашев, който е и в Управителния съвет на отбора, коментира, че Трифон Иванов няма да бъде забравен и че в негова памет е създаден детския футболен турнир, който носи неговото име. На паметната плоча на Трифон Иванов бяха поднесени венци и цветя на признателност. Феновете развяха в памет на железния защитник огромни флагове на „Етър“, а всички присъстващи бяха категорични, че Трифон Иванов остава завинаги жив в сърцата на Велико Търново и виолетовите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България