Починалото дете се е затворило в двувратен автомобил

МБАЛ "Д-р Иван Селимински" Сливен

Открила го снаха във фамилията

Момченцето на 2 години и половина от сливенското с. Жельо войвода се е затворило в двувратен "Фиат", съобщиха източници, запознати с разследването.

Детето е било оставено на грижите на баба си и дядо си на 26 август. Било е открито от снаха във фамилията, на задната седалка на колата, със следи от пяна на устата, в тежко състояние. Въпреки усилията на лекарите-специалисти от реанимацията в областната болница, е издъхнало часове по-късно.

Информацията за трагичния случай дойде ден по-късно от областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински". От най-голямото лечебно заведение в региона са уведомили полицията, а от там - Отдела за закрила на детето.

Какви са обстоятелствата, довели до фаталния край на невръстното дете, изясняват разследващи от полицията. Според версията на близките, момченцето е влязло в автомобила и само се е заключило. Не е могло да излезе. Версията е, че е получило топлинен удар. Жегата в неделния ден следобяд, когато температурите достигнаха 30 градуса, в купето на малката семейна кола е била значително по-голяма. Тепърва ще се изяснява колко време момченцето е престояло в автомобила. Според някои версии, става дума за 2-3 часа, според други - за трийсетина минути.

По време на инцидента родителите са били наблизо, извън имота на семейството. "Мога да кажа за тези хора, че са от най-работливите роми в селото. Работят в Гърция. Купиха си къщи, всичко е законно. Не разчитат на социални помощи. Грижат се добре за децата си -три момчета и едно момиченце", категоричен бе кметът Стоян Генов.

Източници, близки до обвинението, съобщиха, че задната врата на автомобила не е била заключена. От там детето е било извадено от близките. Проверява се информацията, че роднините, при постъпването на момченцето в областната болница, най-напред са съобщили за отравяне.

Проверява се и дали ключалките на двете предни врати са били изрядни, или повредени и по тази причина детето не е могло да излезе. До момента данните отхвърлят тезата за причинено насилие. Предварителната информация сочи, че детето е било обгрижвано от майка си и баща си. Вероятно става дума за нещастен случай.

Служители на реда и разследващи полицаи работят по случая от 27 август сутринта. По данни от обвинението, аутопсията е била извършена също в понеделник. Чакат се резултатите. Чакат се и резултатите от проверката на Отдела за закрила на детето. За случая е уведомена Окръжната прокуратура. Според събраните доказателства и степента на тяхната тежест, ще се уточнява дали с делото ще се занимава окръжното, или районното обвинение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право