Почина актьорът Стефан Щерев-Чечо

На 44 години си отиде актьорът Стефан Щерев-Чечо, съобщават от ploshtadslaveikov.com, позовавайки се на Съюза на артистите.

Организирани във Фейсбук, преди дни негови колеги, приятели и почитатели се стичаха да даряват кръв за него, приет по спешност във ВМА . В четвъртък, 12 октомври, Щерев трябвало да пътува за Хасково, където имал представление, но се почувствал зле и бил откаран в болница. Болестта, за жалост, повалила актьора.

По ирония след броени дни ще видим отново живия Чечо – на 31 октомври в Дома на киното, когато е премиерата на новия български филм с негово участие „Трансгресия“. Филм за връзките – свободни и наложени, буквални и метафорични, словесни и музикални, истински и измислени, генетични, сексуални или просто сънувани.

„Трансгресия“ е сред десетките игрални и късометражни филми, в които е играл актьорът. Познат е и с участията си в „Шоуто на Канала“ и в „Станция Нова“. Публиката ще го помни и с присъствието му в театъра – от ролите му в Народния театър, „Сълза и смях”, Малък градски театър „Зад канала, Театър „София”, а в последните години основно в Сатиричния театър.

Стефан Щерев е роден през 1973 г. в гр. Губкин, Русия, където тогава са работили родителите му. Завършил е Академията за изкуствата в Нови Сад и НАТФИЗ. Известно време е играл на свободна практика. Извън България е работил с Алън Гуд, Ксавие ле Роа, Нандан Кирко, Томи Яженич, Далия Ачин.

„Актьорът Стефан Щерев-Чечо ни напусна, но остава завинаги в сърцата ни“, пишат от Съюза на артистите.

Съболезнования към близките на актьора изразиха и от Министерството на културата:

„Чрез забележителните и незабравими роли на сцената, чрез участията си на малкия екран Стефан Щерев изпълняваше мисията си да работи за развитието на театъра, за победата на доброто, на творчеството и на състраданието в живота ни. Силата на волята му помагаше да преодолява изпитание след изпитание.

Характерът му се открояваше както на житейската сцена, така и на театралната, което остави дълбоки следи у неговите почитатели, колеги и приятели и прави загубата му още по-тежка. Но той ще остане да напомня за себе си, защото приживе вдъхна живот на всичко, с което се захвана и никога не изневери на убежденията и принципите си, пишат още от Съюз на артистите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България