Почина един от пострадалите при нападението в Камбрилс

Един от пострадалите при терористичния акт в Камбрилс почина, съобщиха местните медии. Така броят на загиналите при нападенията в Испания достигна 14 души.

Tази нощ в Камбрилс испанската полиция ликвидира петима терористи, опитали се да извършат терористичен акт, подобен на този в Барселона. В резултат пострадаха седем души, включително полицай. Сега един от тези пострадали е починал от раните си.

Нараняванията на други 8 души, пострадали при нападенията в Барселона и Камбрилс са „много тежки“, заяви президентът на Каталония Карлес Пучдемон, цитиран от Би Би Си.

По-рано стана ясно, че извършителите на терористичните атентати в Барселона и Камбрилс са били членове на терористична клетка от 12 души . Петима от терористите бяха ликвидирани при опит да извършат терористичен акт в Камбрилс, трима в момента са задържани, още четирима се намират на свобода.

Сред издирваните е 17-годишният Муса Укабир. Правоохранителните органи не изключват вероятността той да е извършителят на терористичния атентат. Според предварителните данни, 17-годишният Укабир е откраднал документите на своя по-голям брат Дрис , за да вземе под наем два буса.

Единият от тях след това е бил използван за извършването на кървавата касапница в Барселона. Полицията смята, че Укабир, който избяга след атентата в каталонска столица, е въоръжен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа