Почина майката на три деца от Габрово, която 7 наши болници отказаха да приемат

Мариянна Цакова издъхна в турска болница

39-годишната Мариянна Цакова от Габрово, която се бореше с тежко онкологично заболяване в Турция след отказ за прием от 7 наши болници, почина. Това съобщиха нейни близките във фейсбук страницата, чрез която бяха събирани средства за лечението и.

Преди около година Мариянна, майка на три деца, разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб.Благодарение на стотици добри хора, семейството й успя да събере 30 000 евро, нужни за лечението и операцията й в клиника в Турция.

В средата на септември обаче Мариянна получава силен кръвоизлив, докато е в София при своите родители. В седем болници обаче отказват да я приемат, въпреки усложненото състояние, в което се намира.

Близките на младата жена бяха принудени да се обадят в турската болница, откъдето пратиха линейка, пристигнала в София за 5 часа.

На 29 септември Мариянна бе оперирана в Турция, но въпреки усилията на медиците там, вчера губи битката за живота си.

„Много ми е трудно да го напиша и все още отказваме да повярваме. Мариянка ни напусна, вече е ангел. Благодарим на всички, които отвориха сърцата си за нея. Погребението е в събота от 12 часа на Централните градски гробища в Габрово. Почивай в мир, Мариянна, а в сърцата ни – ще живееш винаги!“, написаха модераторите на страницата „Да помогнем на Мариянна“ във Фейсбук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България