Почина собственикът на агенция „Фокус“ Красимир Узунов

Изненадващо тази сутрин в 04.00 часа почина собственикът на радиоверига и агенция „Фокус“ Красимир Узунов.

Това съобщиха от информационната агенция, без да дават повече подробности за трагичното събитие.

Кой е Красимир Узунов

Роден на 26 януари 1963 година в град Пещера. Специалист по проблемите на Балканите.

Завършва с отличие Висшето военно артилерийско училище (ВНВАУ) „Георги Димитров“ в Шумен през 1985 година, специалност Политически профил. Произведен е в чин лейтенант на 31 август 1885 г. Випуск „Сливнишки“. Служи във ВНВАУ през 1985 – 1987 г. През 1987 г. печели конкурс във вестника на Сухопътните войски. През 1989 г. вестникът е закрит, заради публикуване на руските романи „Белите одежди“ и „Живот и съдба“.През 1988 г. е произведен в чин старши лейтенант. През 1989 – 1990 г. служи в поделение на Строителния сектор на МНО в Казичене.През 1990 г. с конкурс е назначен за заместник-началник на Международни информация във вестник „Народна армия“.През 1990 г. става известен с прякора „Поручика“, след като публикува коментар във вестник „Демокрация“, подписан като Поручик Красимир Узунов.

През 1990 г. създава първия клуб на Офицерската Легия „Раковски“ в Шумен. Заедно с подполковниците Митко Шопов и Петко Петков регистрира организацията в Хасково, където се среща с капитан Дойчин Бояджиев. Избран е за говорител на Легията.

Напуска армията през септември 1991 г.

Работи в Македония, Косово, Албания, Босна и Херцеговина. Пише коментари за различни издания и издава книги.

На 30 октомври 1998 г. е обявен за нежелана персона за комунистическото правителство на Македония на Бранко Цървенковски. Забраната да посещава Македония е отменена от правителството на ВМРО-ДПМНЕ на премиера Любчо Георгиевски.

На 7 юни 2000 г. създава първата българска частна информационна агенция „Фокус“.

През 2004 г. създава Радио "Фокус" – Сливен, с което слага началото на най-голямата българска радиоверига "Фокус", която в момента притежава 60 радиостанции, 15 регионални офиса и излъчва 12 самостоятелни програми.

Автор е на стотици публикации в български и чужди издания по проблемите на Македония, Западните Балкани, армията, националната сигурност, реформите в службите за сигурност и българската военна история.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България