Почина 13-годишното дете, премазано от футболна врата в Пазарджик

Почина 13-годишното момче, което беше затиснато от футболна врата в Пазарджик, предаде БГНЕС, позовавайки се на информация от местната болница.

Близките на момчето отказват да му бъде направена аутопсия. Но такава била задължителна, тъй като случаят е предаден на прокуратурата. Отказът от аутопсия предизвика напрежение пред болницата.

Инцидентът стана на футболно игрище на 24 септември малко след 18.00 ч. 13-годишното момче играело с други деца, когато решило да се покатери върху футболната врата. В момента, в който се провесило на гредата, металното съоръжението се наклонило, паднало и затиснало детето. Хората в квартала неведнъж са подавали сигнали в общината, че игрището е опасно. На детската площадка до него постоянно се събирали много деца и чупели уредите. Липсва и част от настилката.

Общинските власти казват, че са направили проверка две седмици преди инцидента. Тогава всичко било наред. Оказало се, че вратата е била срязана от основите си, уточнява Нова телевизия. Прокуратурата е образувала досъдебно производство по случая - засега срещу неизвестен извършител. Полицията в Пазарджик разпореди всички общински кметове да проверят детските и спортните площадки.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право