Почистиха язовири джунгли в Шуменско

Община Шумен предприе почистване на язовирите своя собственост, заради сигурността на населението и с оглед на приближаващия зимен сезон. Някои от съоръженията се били превърнали буквално в джунгли. Като този в квартал "Дивдядово", непочистван 10 г. Изпускателят му бил пълен с камъни. След косене и изриване, може да бъде отдаден под наем. В подобно състояние бил язовир Овчарово, както и този край село Градище, който се държи сух.

Четири потенциално опасни язовира /в близост до инфраструктура б.а./ има в района, като два от тях са общинска собственост. Всички се поддържат в изправност, оповестиха от общината. Към 29 000 лв. е коствало почистването на буренясалите съоръжения, каза зам.кметът по строителство инж.Боян Тодоров. Речните корита и дерета по селата на общината също са почистени, за да не се стига до заливане на къщи при обилни валежи. Водоемите в Шуменско вече имат и пълни досиета, след като общината е сключила договор с хидроинженер.

В бюджета на Шумен за следващата година ще бъдат предвидени повече средства за поддръжка на водоеми и речни корита, защото само ежегодна поддръжка може да реши проблемите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони