Почитаме паметта на загиналите на пътя

Снимка: Архив

Днес е световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. С решение на ООН, денят се отбелязва всяка трета неделя от месец ноември.

Войната на пътя отнема живота всяка година на стотици българи.

В рамките на Европейския съюз, загубите за икономиката от пътнотранспортни произшествия възлизат на повече от 100 млрд. евро.

На този ден изразяваме нашата благодарност към полицаите, пожарникарите, лекарите, и към всички, които всеки ден оказват помощ и съдействие на пострадалите и се борят за техния живот.

В цялата страна ще бъдат отслужени църковни служби в памет на загиналите на пътя, както и различни инициативи, в които се включват Дирекцията по вероизповедания към Министерския съвет и всички религиозни общности, предаде БНР. Според статистиката на "Пътна полиция", има тенденция жертвите от катастрофи у нас да нарастват - те са близо 600 от януари до октомври тази година, а ранените са почти 8 хиляди. Председателят на Съюза на българските автомобилисти Емил Панчев каза:

Този ден е важен за нас, защото дава възможност още веднъж да изострим вниманието на всички водачи на МПС да не допускат ПТП, той отчита и значимостта на автомобилното движение днес и жертвите от него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право