Почти сигурното назначение на Лампард се бави заради компенсация от 4 милиона паунда

От "Дарби Каунти" ще настояват за компенсация в размер на 4 милиона паунда, в случай че "Челси" иска да назначи Франк Лампард на мястото на Маурицио Сари като мениджър.

След като настоящият треньор на "Челси" вероятно ще напусне в посока "Ювентус", Лампард е сочен за фаворит за поста сред другите кандидати като Максимилиано Алегри, Нуно Еспирито Санто и дори Жозе Моуриньо.

Според "Скай Спортс" въпреки че Лампард има още 2 години договор с "овните", това няма да му попречи да приеме възможността да поеме клуба, в който бе играч 13 години. Той, разбира се, желае да се раздели с "Дарби" по възможно най-добрия начин, тъй като изпитва огромно уважение към феновете и собственика Мел Мерис, който му даде шанс за изява в треньорската професия.

Според условията в договора на Лампард, всеки клуб желаещ да го привлече трябва да заплати сумата от 3.5 милиона, в случай че клубът участва в Шампионската лига, какъвто е "Челси", сумата нараства до 4 милиона паунда.

Ако назначението на Лампард стане факт, той ще е първият английски треньор на "Челси" от 23 години. Според "Сън" Лампард иска бившия си съотборник и легенда на "Челси" Дидие Дрогба да бъде част от щаба му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят