Пощенска марка отбелязва 30-та годишнина от космическия полет на Александър Александров

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва във валидирането на юбилейна пощенска марка, посветена на 30-та годишнина от космическия полет на Александър Александров на орбитален комплекс „Мир“. Това съобщиха от МО.

„С валидирането на пощенската марка се дава заслужено признание към полета на българския космонавт – това знаково събитие, с което България става шестата космическа държава в света. Годишнината от полета на Александър Александров – възпитаник на българските Военновъздушни сили, предизвиква гордост, а постижението е пример за подражание за младите поколения“, заяви министър Каракачанов.

Юбилейната марка е в тираж от 10 100 броя, а неин автор е художникът Емил Христов.

Церемонията по валидирането на юбилейната марка се проведе в Информационния център на Министерството на отбраната и в нея участваха председателят на парламентарната Комисия по отбрана Константин Попов, председателят на Съюза на българските филателисти Спас Панчев, посланикът на Казахстан в България Н. Пр. Темиртай Избастин, представители на посолството на Руската федерация в България, заместник-командирът на ВВС бригаден генерал Петьо Мирчев, офицери от ВВС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България