По-малко катастрофи в Шуменско, повече убити

За първите пет месеца на годината в Шуменско са станали 231 пътни произшествия, а за същото време на м.г. са регистрирани 327 катастрофи. Загиналите обаче, са 9 души, а през 2016 г. са били петима. Най-голям е броят на жертвите в общините Шумен, Хитрино и Нови пазар.

Като участък с концентрация на тежки инциденти пътни полицаи определят първокласния път Русе – Варна от границата с област Разград до пътната връзка с магистрала "Хемус". Заради това пътен контрол е засилен, набляга се на следенето на скоростта и неправилните изпреварвания, съобщават от пресцентъра на полицията.

От началото на годината има бум на изловени шофьори с превишена скорост - установените нарушители са с 94% /4 158 водачи/ повече спрямо същия период на 2016 г. /2 140 нарушители/. По-голяма част са превишили скоростта с до 31 км/ч.

Статистиката отчита и положителна тенденция - намаляват пияните зад волана и с до 1,2 промила са с 36% по-малко, а над този праг установените са с 21% отлив. С 11% по-малко са и хванатите неправоспособни водачи - 341 срещу 382-ма шофьори през миналата година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България